sâmbătă, 31 octombrie 2009

Zero


O pisică uriaşă ne mănîncă soarele!

Blank

Vio pune poze cu ea, Suzi scrie despre şcoală. Eu pun o poză cu mine la şcoală (mă rog, grădiniţă).

18. Blank

Constanţa, aprox. 1979

hai să sărim gardul!


sau sârmă ghimpată după posibilităţi.

vineri, 30 octombrie 2009

joi, 29 octombrie 2009

The Photoshop Award


Dublele 15, 16, 34 :)
PS Nu e de mine, e cu mine. Merge?

miercuri, 28 octombrie 2009

Dincolo

Eram în Sebeş. Mă plimbam prin oraş, o stradă principală, lungă, plină de camioane şi praf. Venisem cu treabă la Casa de cultură unde era un mini-târg de carte, parte din festivalul Lucian Blaga făcut de consiliul local Alba. Puţin mai încolo de Casa de cultură, pe dreapta, văzusem biserica evanghelică, impresionantă. Pe partea stângă dădusem de un turn cu un aspect foarte vechi. Cum încă nu eram ocupat, am făcut o vizită pe la Muzeul de Istorie. Era pustiu şi ghidul era bucuros de companie. Mi-a prezentat toate exponatele fără nici o suprataxă. M-a întrebat din prima: "nu sunteţi de pe aici, nu?" Ştiam că nu se referă la oraş - era evident că-s turist - ci la accentul meu în total contrast cu al localnicilor. I-am spus (eram păţit, din păcate) că stau în Bucureşti, dar m-am născut în Constanţa. N-a comentat, s-a mulţumit cu un "deci nu ştiţi foarte multe despre istoria zonei..." Nu ştiam. După un tur de muzeu foarte plăcut, l-am întrebat ce-i cu turnul ăla vechi, de dincolo de parc.

"Ah, Turnul Studentului... Peste Sebeş, care avea ziduri de cetate, veniseră turcii. Oamenii din oraş s-au luptat o vreme, dar s-au socotit ce s-au socotit şi s-au prins că nu biruie. Au dus tratative, au spus că predau cheia oraşului turcului dacă acesta promite să nu-i ducă în robie, să îi lase să locuiască în continuare aici. Turcii au fost de acord, dar un student din Sebeş s-a opus. Student, ştiţi, pe atunci, nu însemna un... nu ştiu, elev la universitate. Însemna mai degrabă cărturar. Studentul, tânăr şi înfierbântat, s-a baricadat cu alţii ca el în Turn, jurând că vor lupta cu turcii până la unul. Turcii au pus lemne la baza turnului şi le-au dat foc, i-au scos de-acolo ca pe şobolani. I-au dus în robie, Studentul a stat închis la turci douăzeci de ani. Apoi a evadat şi a scris o carte despre viaţa lui, best-seller în epocă, a avut douăsprezece ediţii. Una dintre ediţii a avut chiar o prefaţă de Martin Luther. Mda, turnului de peste parc îi zice Turnul Studentului. Dar noi, istoricii, nu credem că e ăla..."


16. Dincolo

Doamne, cit o fi ceasu'?

era odată...


...o maşină care se voia copac

luni, 26 octombrie 2009

vineri, 23 octombrie 2009

Romanes eunt domus

People called Romanes they go the house.
11. Romanes eunt domus

dorm pe mine


Stau cu ochii pe ceriu şi pe site-urile care anunţă cum e vremea.
Sunt meteosensibilă.
Sezonul ploilor nu s-a terminat, cum ameninţă toată lumea.
Mi-e somn. Imprevizibil.

joi, 22 octombrie 2009

Minus

Azi la mine a plouat într-o demenţă, cu bulburuci, poza e făcută la repezeală pe stradă, într-o mînă ţineam umbrela, în alta geanta şi în alta aparatul... acum am observat că un om alerga.

41

nu mi-e rau deloc

Chiul 2

Azi îmi propusesem să fac o poză cu scriitori la MŢR, unde de la ora şase se întâmpla o lectură publică. La şase şi jumătate mă întâlneam pe terasă cu echipa de cercetători "ai morţii" despre care am pomenit cu altă ocazie, aşa că nu puteam să stau prea mult. Până la urmă n-am mai pozat nimic, lectura a întârziat şi a trebuit să plec. Mi s-a oferit mai pe seară ocazia unei alte poze, când Călin Torsan a venit la noi la masă să ne invite la concertul lui din club (între timp lectura se terminase). Abia mai stăteam pe scaun de somn - cred că se vede că-s incoerent - aşa că am plecat totuşi acasă, cu părere de rău. Prin urmare: Chiul 2.
10. Chiul 2

cameleon


miercuri, 21 octombrie 2009

Chiul

9. Chiul

Minus



Am descoperit cum să bloghezi direct din Flicăr!

Şi azi a plouat.

marți, 20 octombrie 2009

Ghici ghicitoarea mea

8. Ghici ghicitoarea mea

Minus

Bomboaneee! Azi mi-am cumpărat 1.5 kilograme de bomboane de toate felurile!

4

luni, 19 octombrie 2009

Fără nume

Domnul din imagine n-a fost încă botezat. Sunt bucuros de orice sugestie.
7. Fără nume

duminică, 18 octombrie 2009

Minus

Minus
Am găsit şi eu una cu nişte rafturi. Parcă aveam şi una cu hidranţi, dar n-o găsesc.

Pe lângă casă

6. Pe lângă casă

sâmbătă, 17 octombrie 2009

vineri, 16 octombrie 2009

Virgil

După o zi cu multă muncă, un jam session cu Virgil.
4. Virgil

joi, 15 octombrie 2009

În loc de Pleşu

Azi trebuia să merg la prima conferinţă de la MŢR a Institutului de Istorie a Religiilor, ţinută de Andrei Pleşu. Înainte aveam de mers pe la Muzeul Ţăranului şi Muzeul Satului cu nişte colegi, cu scopul de a face un (mă rog) studiu comparativ între cele două muzee. Plimbarea a fost ceva mai lungă decât mă aşteptam, aşa că am ajuns la Clubul Ţăranului la ora 19, sperând să prind măcar partea interactivă a conferinţei. Am dat de un club gol, cu doar câteva persoane pe la mese. Pupitrul şi scaunele pentru conferinţă erau la locul lor, dar nici urmă de Andrei Pleşu.
"Nu se mai ţine? A fost dar s-a terminat? Nu azi era?"
"Se anunţaseră 80 de persoane, dar ne-am trezit cu 350. I-am mutat în sala Bernea, dar nu-s sigur că mai găsiţi locuri nici acolo", mi-a spus chelnerul.
Ne-am aşezat cu câte o cană de vin fiert în faţă - azi a fost frrrrig în Bucureşti - şi-am luat un platou domnesc. Am avut norocul să ni se alăture un cercetător la MŢR, domn pe la şaizeci de ani, printre cele mai cu umor persoane pe care le cunosc. Auzind de tema noastră mi-a spus - cu umorul implicit - că muzeul este un loc despre sufletul ţăranului, dar e "un loc pentru domni şi doamne. M-am întâlnit odată cu ţăran pe aici pe holuri. Mi s-a părut foarte straniu!"

3. În loc de conferinţă

Doamna de la oras

miercuri, 14 octombrie 2009

marți, 13 octombrie 2009

Evadare

1. Evadare

Minus un an

Minus

Făcută pe 26 septembrie 2008