sâmbătă, 31 octombrie 2009

Blank

Vio pune poze cu ea, Suzi scrie despre şcoală. Eu pun o poză cu mine la şcoală (mă rog, grădiniţă).

18. Blank

Constanţa, aprox. 1979

5 comentarii:

  1. Ooo ce frumos! Foarte faină poza, că tot am văzut că e un curent nostalgic pe net, păpuşă din aia cu cap de Oblio am avut şi eu!
    Nu cred că ştiu care eşti tu, să mă dau cu presupusu... ultimul din dreapta?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nop, celălalt. Io n-am pus poza dintr-un puseu nostalgic. Am încercat să nostalgizez în cap la postul tău, să-mi aduc aminte câte ceva despre şcoală.

    Mi-am adus aminte de Babu (pronunţat ca personajul din Seinfeld), care toată ziua îşi rotea mâna prin păr - avea un păr mai mare şi creţ - făcând smocuri, pe care apoi le smulgea. La 10 ani avea o chelie respectabilă în partea dreaptă a capului.

    Mi-am adus aminte de un el şi o ea, fraţi gemeni, care se mutasera la noi în clasă printr-a patra. Erau străini, priviţi cu ostilitate de noi, restul "colectivului". Aveau şi ei răutate în priviri, îţi dădeau sentimentul ăla de cuplu malefic, de Micky şi Mallory Knox. Locuiau la patru (ultimul etaj) şi recunoşteau că scuipă în cap la oameni.

    Mi-am adus aminte de colega mea de bancă, Neilda Gheldagi. I-am mirosit odată ceafa, din întâmplare, şi cred că am avut un soi de fior erotic (eram prepuber). Mi-am spus o vreme după aia că "ceafa ei mirosea a nucşoară" (o frază penibilă citită printr-un almanah, azi îmi pare de o senzualitate îndoielnică). Nu ştiu nici azi cum miroase nucşoara.

    Cam asta mi-am amintit. Aşa că m-am uitat pe nişte poze. Poza de mai sus mi se pare sinistră prin privirile goale, lipsite de expresie pe care le au copiii. Par alienaţi. De aia i-am zis "blank".

    RăspundețiȘtergere
  3. "nop, celalalt" ii foarte precis. Nu cumva esti copilul cu mainile pe genunchi care asteapta sa se termine cu poza/tevatura?
    nucsoara imi place, o sa-mi pun pe ceafa sa vad ce-mi spune 1/2.sper sa nu irite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi sunt doar doi băieţi în poză, toate fetele au păpuşi (şi doar ele). Deci io-s ăla cu mâinile pe genunchi, da.

    RăspundețiȘtergere
  5. liviu, da ce bine-ts stetea in roqitsca! :D

    RăspundețiȘtergere