duminică, 17 ianuarie 2010

17 ianuarie 2010



Apropo de filme, ieri îmi făceam curat prin poze şi am dat de asta, din Iaşi, fostul cinema Republica dacă nu mă înşel, încă funcţional, nu ştiu în ce stadiu mai e pe dinăntru, dar nu cred că o duce foarte bine, de cînd cu cineplexurile moderne.

11 comentarii:

  1. nuj cum o duce, da am auzit ca nici multiplexurile nu o duc mai betonel... na, informatia mea nu e de ultima actualitate, da orisicitusi, mi s-a povestit ca daca te duci in doi la multiplex in iasi (la moldova era vorba), po sa zici ca ai rezervat, asa e de pustiu (si intuneric...)
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am mai fost la un film de nuuu mai stiu ciiind... creca de la Mumia! N-am gustat cineplexurile, am vrut sa vad Avatar in Romanica, dar era ocupat tot cu rezervari din avans! Acuma nu stiu daca de obicei ie gol... da am auzit uneva la 150 mii biletu, ceia ce ie cam mult ca sa sa umple sala, banuiesc io, asa ca ie posibil sursa ta sa aive mare dreptate...!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragelor, la Mall Vitan am platit 280.000 lei beletu, la cacanaria de film 'Concert(ul)', asa ca la voi e peanuts, fatza de Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  4. 280 de mii?!?! Facmi, asta e chiar nebunie curata... La mine in sat biletu e € 10.50.
    De ce zici ca e cacanarie Concertu, io am auzit o mare vilvataie despre el, in presa romana ofcors, unde ce vine de la romani e genial, ce vine de la holiud e porcarie comerciala...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat despre umplerea multiplexelor, desi biletele costa cat scrie si mai sus, sunt filme la care nu mai sunt bilete cu 3 saptamani inainte !!!
    Deci, da, romanii are bani :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru ca mi s-a parut o mare cacanarie, un film grosolan, facut pentru imbecili, cu o abordare "groasa", vulgara, sa fie regizorul sigurissim ca nu ai ratat NIMIC din ce crede el ca trebuie sa-ti ramina. Dar, in afara de asta, RM omoara o idee buna, tratind-o insuportabil de RUDIMENTAR. Citeste - e un exercitziu intelectual interesant in sine Gorzo asta - ce spune el, criticul de film al Dilemei Vechi, ca spune infinit mai bine decit mine. Sint de acord cu el 200% in tot ce spune despre film si regizor. Ca sa evoc discutzia de ieri: ce-mi pasa mie ca filmul a facut valuri de 50m in Romania si in Frantza? Francezii nu prea au instrumentele si conotatziile care sa le dea a fair chance sa judece asa un film, iar romanii nu au nici ei instrumentele necesare, dar din alt unghi. Citeste in ordinea in care ti-am dat linkurile, pls, ca sa intzelegi. Al doilea text NU e cronica, ci chiar o completare la intreaga situatziune. Si sa-mi spui ce crezi, da?

    http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=302&cmd=articol&id=11941

    http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=306&cmd=articol&id=12135

    RăspundețiȘtergere
  7. Suzi - uite aici, itzi dau un exemplu inventat, (ca m-am incins pe tema), ca sa intzelegi ce vreau sa zic prin grosolan si rudimentar.
    E cam asha.

    2 persoane stau la masa, in liniste. Obiectivul se opreste pe o cana. Si sta pe cana 20 de secunde, ceea ce e un timp IMENS. Tu itzi zici, pe 3/4 adormit de plictiseala de a vedea cana, pe care ai observat-o din a treia nanosecunda: aha, e ceva cu cana aiasta, ia sa fiu io atenta.
    Dupa care el, uitindu-se la cana insistent, ii zice ei: uite cana!
    Ea: care cana?
    El: asta de aici.
    Ea: care?
    El, aratindui-o cu degetul aratator: uite, asta!
    Ea, aratind cu degetul aratator spre cana de pe masa: asta?

    Etc. While, by now, all you want is to kill someone.

    RăspundețiȘtergere
  8. ARATINDU-I-O.
    Sorry. (da, vio, am dus cosuri cu fructe ca sa trec la romana).

    RăspundețiȘtergere
  9. Inteleg... e comedie filmu ala?! Ca io aveam impresia ca e o drama, ceva in genul lu Les Choristes... (http://www.imdb.com/title/tt0372824/)!!!

    Imi place cum se da lumea cu cracii in sus la filme din astea de nalt nivel, haha, e bine ca A. Gorzo ii mai tempereaza, daca zici ca filmu e de prost gust la ieftineala "demersului artistic".

    RăspundețiȘtergere
  10. E si drama si comedie. Nici drama, nici comedie. Pelicula 'cu sentiment' pentru masse, dar si pentru coneseuri, pe paliere diferite. O voma.

    Nu stiu de Les Choristes, ma duc sa ma uit.

    RăspundețiȘtergere
  11. la avatar am reservat 10 locuri cu 2 sapt inainte.
    26 lei beletu la imax.si am si dormit juma din film, jizaz.

    RăspundețiȘtergere